editie editie
CYOU FF 2 Pluktuin uitsnede
We praten je graag weer even bij!
radar logo onder

In deze nieuwe Echo Online nemen we je weer mee in mooie verhalen van mensen en inkijkjes in ons werk. Zo laten de deelnemers van het Cliëntenweb in hun zelfgemaakte filmpje zien hoe trots ze zijn op hun dagbesteding, vertelt hotelmedewerkster Judith hoe zij door Corona kennismaakt met de zorg, biedt KBC de Grummelkes samen met de gemeente Vaals wat Zoran nodig heeft en maak je kennis met onze Radarclowns die op hun eigen manier écht contact maken met cliënten.

Verder gaat de medezeggenschap voor verwanten en cliënten dit jaar veranderen en vertellen Marion en Sander hoe belangrijk het is om mee te praten. Ook vertelt leefstijlcoach en fysiotherapeut Joke hoe Patrick wekelijks oefeningen doet en zich nu fit voelt. Dat, en nog meer, lees je in deze Echo Online.

Veel leesplezier!

Dagbesteding Cliëntenweb: Een eigen website bijhouden voor en door cliënten

  Cliëntenweb film  

Dagbesteding Cliëntenweb in Maastricht bestaat bijna een jaar en is voor cliënten die het leuk vinden om een mooie website te maken voor en door cliënten. Iedere week vullen de deelnemers de website aan met leuke nieuwtjes. Dat doen ze allemaal zelf: zoals fotograferen, video’s bewerken en teksten schrijven. Maar ook meedenken in het vereenvoudigen van teksten, muziek componeren, mensen interviewen, spraak omzetten in tekst of animaties maken. De deelnemers zijn super enthousiast.

Bekijk hier de film over het Cliëntenweb die ze zelf hebben gemaakt.

Hotelmedewerkster Judith


“Proeven aan vrijwilligerswerk bij Radar door Corona”

  Judith met cliënt uitsnede  

Wat als er door Corona bijna niks meer te doen is op je werk? Veel mensen die in de horeca en hotels werken, maken dit tijdens de lockdown mee. Ook Judith overkwam dit. Daarom kwam zij als vrijwilliger werken bij Radar.

Lees hier hoe Judith haar hotelervaring inzet als vrijwilliger!

Die ene cliënt: "Hoe tintelingen in z’n benen Patrick ertoe bracht om aan zijn gezondheid te werken."

Door fysiotherapeut en leefstijlcoach Joke Ligtenberg

  Patrick vesrie 4  

"Patrick is acteur bij het ACT Theater en daar ken ik hem van. De afgelopen jaren zag ik hem veranderen, hij werd slanker en gespierder. Dus ik kon het niet laten om te vragen hoe dat kwam. Toen vertelde hij dat hij thuis traint, samen met zijn vader Jan. Mijn nieuwsgierigheid was nu nog groter…. in 2021 ben ik samen met mijn collega Ilse Hautvast binnen Radar aan de slag gegaan met Gezonde Leefstijl Interventie. We waren allebei nieuwsgierig naar dit succesverhaal en brachten in december een bezoek aan Patrick bij hem thuis. Met z’n vieren om de tafel vertellen Patrick en Jan samen het verhaal en vullen ze elkaar prachtig aan."

Lees hier het verhaal

Kinderbehandelcentrum en gemeente Vaals over maatwerkbegeleiding


“Samen bieden we wat Zoran echt nodig heeft”

  Radar Zoran Grummelkes 009  

Zoran is drie jaar oud als hij bij Kinderbehandelcentrum (KBC) de Grummelkes in Cadier en Keer komt. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand met kenmerken van autisme en is snel overprikkeld. “Dat uitte zich in moeilijk gedrag”, vertelt begeleidster Christel Kessels. “Hij pakte andere kindjes vast, duwde ze om, zat voortdurend in de weerstand en huilde en schreeuwde veel. Er was op die manier te weinig ruimte om aan zijn ontwikkeling te werken.”

Lees hier hoe het KBC dit samen met de gemeente Vaals oppakt

De Radarclowns: mét rode neus, zónder sapperdeflap


“Zij helpen om echt contact te maken met de cliënt”

  Clown Lotte met cliënt wv Meerssen uitsnede  

Clowns kennen we vooral als grappenmakers die zorgen voor vertier op kinderfeestjes. Bij Radar werken echter vier clowns met een ander doel. Zij kunnen een serieus onderdeel vormen van de zorg voor een cliënt. Met een lach, een traan of met stilte.

Gentle clown, miMakkers en contactclown
Een clown is nog niet zomaar een clown. Vier van onze medewerkers zijn specifiek hiervoor opgeleid. Zij besteden een gedeelte van hun tijd aan het clownswerk. Bij Radar werken een Gentle (rouw)clown, twee miMakkers en een contactclown. Zij hebben elk een eigen doelgroep waar ze zich op richten en veel ervaring mee hebben. Zo werkt Zusje vaak met oudere cliënten met dementie of onbegrepen gedrag, en Yara en Ibbje juist met kinderen. Lotte is gespecialiseerd in rouwverwerking en verlies.

Lees verder over de inzet van clowns in de ondersteuning

Medezeggenschapsraden in de clusters


“Leuk om andere leden te leren kennen en te praten over dingen die we belangrijk vinden”

  Radar Sander Marion Medezeggenschap 001  

“Medezeggenschap geeft je de kans mee te denken, mee te praten en mee te beslissen Je bent betrokken bij wat er in de organisatie gebeurt en de lijntjes met het management zijn kort.” Dat vindt Marion, al vele jaren lid van de medezeggenschap. Eerst in de deelraad Amby, de laatste zeven jaar in Meerssen en sinds 1 januari in de clusterraad ouders/verwanten Heuvelland. Haar zoon Sander is net zo actief als zijn moeder in de medezeggenschap voor cliënten.

Lees hier meer over het belang van medezeggenschapsraden
header-nieuws

Kort nieuws

Cbw scheveningen 2016 08 20 0234

Radar Vrije tijd kijkt met plezier voorruit!


In 2021 zijn door alle corona-maatregelen nog geen activiteiten geweest van Radar Vrije Tijd.

Net zoals Jan op de foto kijken wij allemaal uit naar een mooie zomer. Een zomer waarin we elkaar weer mogen (her)ontmoeten. Een zomer waarin weer ietsepietsie meer mag en wij weer samen kunnen zijn.

We hebben een mooi dagtochtenprogramma klaar vanaf 1 juli. Zodra we deze dagtochten weer mogen uitvoeren, maken we dat bekend via mail, berichten op facebook en intranet. Uiteraard vind je dan meer informatie in de agenda op de website.

Heb jij al eens een digitaal bezoek gebracht aan onze website? De pagina van Radar Vrije Tijd is weer helemaal up to date. Klik op onderstaande link.

Klik hier om verder te lezen
 
CYOU FF 10

Stage cliënten CYou bij Pluktuin FIEN FLEUR


Een fleurig nieuwtje. Pluktuin Fien Fleur in Eys heeft de mensen van dagbesteding CYou gevraagd om bij hen stage te komen lopen. Zij helpen tot de zomer om de pluktuin seizoensklaar te maken. Dat betekent bloemzaadjes planten, potjes vullen met aarde en bloembollen en de tuin schoffelen. Ook helpen zij met het plukken, sorteren en verpakken van de bloemen.

De eerste stageweken zitten er inmiddels op, en het gaat hartstikke goed. In juni en juli hopen we alle pracht en praal te zien van het werk, als de pluktuin in volle bloei staat. Heerlijk om lekker buiten te werken en te genieten van al die bloemenpracht. Bedankt lieve mensen van Fien Fleur.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Fien Fleur.

Klik op onderstaande link.

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
15 juli ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org