editie editie
Rosa run 2 2022 vervaging
We praten je graag weer even bij!
radar logo onder

Wat een mooie dag is het om de nieuwe Echo Online aan jou te presenteren. We hebben weer veel boeiende verhalen, nieuwtjes en video's die we met jullie willen delen! Zo lees je in deze editie onder andere over de wens van Johanna om nog één keer haar oude huis te bezoeken. Paul en Susan van de clusterraden vertellen op welke manier jij als familielid of verwante je stem kan laten horen voor cliënten. Radar en Wonen Limburg leggen uit hoe ze samen voor inclusieve wijken gaan. En vrijwilliger Willy vertelt hoe ze onze collega's te hulp schoot tijdens de coronaperiode.

Maar dat is niet alles. We blikken terug op de Rosa Run en we worden door het Cliëntenweb meegenomen naar 20 jaar Radar en de Maand van de Lentekriebels.

Veel lees- en kijkplezier!

Johanna nog één keer terug naar haar oude huis


“Een mooie herinnering waar ik weer even mee vooruit kan”

  IMG 20220129 WA0013  

Zorg verlenen met je hart. Niks uitstellen, niet te lang twijfelen of iets wel kan, maar het gewoon doen als zich een kans voordoet om de wens van een cliënt in te willigen. In Woonvorm Willem II in Landgraaf weten ze hier wel raad mee. Johanna wilde dolgraag nog een keer terug naar haar oude huis in Maastricht waar haar dochter Fatma nog woont. Maar nu Fatma binnenkort gaat verhuizen, was het een zaak van nu of nooit. Begeleid door Joan en Ouafa beleefde Johanna een topdag.

Lees hier hoe de wens van Johanna in vervulling ging

Medezeggenschap ouders en verwanten


“Wij geven cliënten een stem”

  Medezeggenschap ouders verwanten  

Je gezien en gehoord voelen is fijn. Voor iedereen. Dus ook voor mensen die binnen onze organisatie wonen en hun dag besteden. Daarom is medezeggenschap zo belangrijk. Het geeft ouders en verwanten de kans om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen. In gesprek met Paul Sillen van Clusterraad Maastricht en Susan Jaspers van Clusterraad Heerlen. “We gaan over zaken zoals veiligheid, voeding en vrije tijd. En signaleren waar dingen beter of anders kunnen. Zo zorgen we ervoor dat de cliënten een stem hebben.”

Lees verder

Samen werken aan een fijne buurt


“We zijn ervan overtuigd dat we door de handen ineen te slaan het verschil kunnen maken, mét de bewoners”

  Radar 20220509 008  

De buurt van vroeger bestaat niet meer. Ouderen wonen langer zelfstandig, er wonen meer mensen met een migratieachtergrond in de straat, er zijn meer eenpersoonshuishoudens en mensen met een beperking wonen tegenwoordig ook gewoon in de wijk. “Dat alles zorgt voor een andere dynamiek”, vertelt Lars Rompen, manager Publieke Waarde bij Wonen Limburg. “Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom en thuis voelt in de wijk, willen we graag dat mensen elkaar (willen) leren kennen en klaar staan voor elkaar als dat nodig is.”

Lees hoe Radar en Wonen Limburg samen voor inclusieve wijken gaan

Gepensioneerde begeleiders springen bij tijdens coronaperiode


“Daar sta je dan, in dezelfde woonvorm als vijf jaar geleden. Om opnieuw, op je 72e de handen uit de mouwen te steken.”

  Willy Verboom  

Om de tekorten tijdens de coronaperiode proberen in te perken, vroeg Radar gepensioneerde medewerkers om bij te springen. Met resultaat! 6 oud-collega's helpen Radar uit de brand.

Zo ook Willy Verboom, die van 1987 tot en met 2015 in de zorg heeft gewerkt. Destijds begonnen bij Stichting Welzijnszorg en daarna bij Jan Baptist en Radar. Toen ze zeven jaar geleden met pensioen kon, is ze toch nog anderhalf jaar blijven werken. “Ze hadden nog begeleiders nodig en ik vond het werk ontzettend leuk. Toen besloot ik om nog wat langer te blijven”. Vijf jaar later staat Willy in dezelfde woonvorm, om uit te helpen tijdens de pittige coronaperiode.

Lees hier Willy's verhaal

15 medewerkers en cliënten van Radar lopen de Rosa-Run


“Met of zonder beperking, samen die marathon nailen!”

  Rosarun still  

Zo veel mogelijk mensen in beweging, dat steunt Radar graag! En dat betekent dus ook zelf in beweging komen! Op 18 april liepen twee teams met vijftien medewerkers en cliënten van Radar de allereerste Rosa-Run. De teams hebben samen in totaal twee marathons gelopen door de historische binnenstad van Sittard. Met deze estafetterun zamelden alle deelnemers samen geld in voor beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met elkaar, met of zonder verstandelijke beperking, iedereen heeft het super gedaan!

Bekijk hier de aftermovie

20 jaar Radar on tour!

  20 Jaar Radar  

Zoals je misschien al weet bestaat Radar dit jaar 20 jaar. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan!! De komende maanden trekken we onze regio in, en maken we 20 vlogjes over 20 jaar Radar. We maken een reis van 2002 naar 2022.

We hebben prachtige vragen voorbereid voor allerlei mensen die in de afgelopen 20 jaar aan onze organisatie verbonden zijn geweest. Die ons kennen. Bijvoorbeeld medewerkers, cliënten en vrijwilligers. Wat herinneren zij zich nog heel goed? Wat waren mooie, of spannende gebeurtenissen? Kortom: we maken een mooie duik terug in de tijd.

Niemand minder dan ons eigen Cliëntenweb maakt deze vlogs met en voor ons, dus alvast heel veel complimenten voor hun fantastische werk!

Op de hoogte blijven? De vlogs worden komende maanden gedeeld op de website van het Cliëntenweb. Check dus regelmatig hun website om te zien of er nieuwe vlogs bij zijn gekomen!

Bekijk hier de eerste aflevering van 20 jaar Radar

Maand van de Lentekriebels


“Wij gaan trouwen!”

  Just married  

Voor de maand van de lentekriebels interviewde het Clientenweb Danny en Nancy. Zij hebben al 14 jaar een relatie en gaan binnenkort trouwen!

Wil je weten hoe het aanzoek ging? Of wat de goede en slechte kanten van een relatie zijn? Bekijk het interview en sla de tissues maar alvast in ;).

Bekijk hier het interview met Danny en Nancy
header-nieuws

Kort nieuws

Shutterstock 2117665361

Radar Vrije Tijd draait weer op volle toeren


Alle clubjes en sportactiviteiten zijn weer gestart. We zijn zelfs al met ruim 200 mensen op pad geweest. En we hebben voor de komende tijd een mooi programma.

Wist je dat je op de website van Cliëntenweb alle actuele informatie over ons vrijetijdsaanbod vindt? Op deze pagina staat links een handig overzicht van onze activiteiten per regio en ook het jaarprogramma voor de dagtochten is daar te vinden. Zo is er op 26 juli een dagtocht naar Volendam. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven!

Klik hier om verder te lezen
Shutterstock 1445458190

Nieuwe website over Wlz zorg


Het zorgkantoor heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd over WLz zorg, met begrijpelijke informatie als iemand langdurige zorg nodig heeft. Voor veel mensen is het een zoektocht om alle relevante informatie te vinden. Zeker als zij nog aan het begin staan van het zorgtraject en zich willen oriënteren op langdurige zorg.

Klik hier om verder te lezen
 
De Henkhof 2

AC de Pastorij verhuisd naar Merkelbeek


Activiteitencentrum de Pastorij in Nuth is op 14 maart verhuisd. De cliënten en begeleiders hebben hun intrek genomen in BMV de Henkhof in Merkelbeek. Een mooie locatie: niet alleen vanwege de grote, lichte ruimte, maar ook zijn er veel mogelijkheden tot samenwerking met andere organisaties in het gebouw. Een nieuwe naam staat ook nog op de planning. De feestelijke opening is op vrijdag 27 mei.

High Five KBC

Werken bij Radar iets voor jou?


Bij Radar krijg je de kans om echt iets te betekenen voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor kinderen, volwassenen en gezinnen. Hun dromen en wensen zijn leidend in jouw werk. Of je nu in een zorgfunctie werkt, of ondersteunend. Je neemt niemands leven over, maar zorgt er juist voor dat iedereen gewoon mee kan doen. Ken of ben jij iemand die binnen ons team past?

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
20 oktober ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org