editie editie
Herfst den Hoof
Clienten, ouders en verwanten
radar logo onder

In deze 6de uitgave van Echo Online gaan we op bezoek bij Jari die bij de Makro werkt, stellen we onze nieuwe directeuren Elvira, Jeroen en Peter zes persoonlijke vragen. Jolanda vertelt waarom zij al 25 jaar lid is van de deelraad ouders bij woonvorm Amby. Cliënt Jo heeft een boek over zijn leven geschreven. En lees welke leuke activiteiten Radar Vrije tijd voor jou in petto heeft. Veel leesplezier!

Cliënt in beeld

  DSC 2263 1532 wl  

Jari krijgt 5 halve dagen per week dagbesteding bij de Makro en heeft behoefte aan regelmaat en structuur. Begeleidster Bianca helpt hem daarom met zijn werkritme en op tijd komen. Jari vindt zijn werk superleuk, heeft een goeie klik met zijn collega’s en wil straks doorgroeien naar een vaste baan.

Klik hier om de film te bekijken

Maak kennis met ons nieuwe directieteam

  Radar Directieteam 006 wl  

Deze zomer is een geheel nieuw directieteam bij Radar aangetreden: Elvira van Bergen, Jeroen Bossers en Peter Eck. Toch zijn ze niet allemaal onbekend: Elvira was voordat ze directeur bij STAND-BY werd, projectmanager bij Radar. Jeroen was hiervoor hoofd in cluster Kerkrade. Peter Eck is wel een nieuw gezicht, hij is afkomstig van Meander Zorggroep.

Echo Online stelde hen zes persoonlijke vragen

Cliënt talent

Jo Welie schreef een boek over zijn leven


“Verhalenverteller en wereldreiziger”

  Image00007  

We zitten aan een grote eikenhouten tafel in zijn appartement in Meerssen. Jo Welie heeft die morgen al een wandeling naar de supermarkt gemaakt om te trakteren op slagroomtaart. Je wordt tenslotte niet elke dag geïnterviewd en dat vindt hij behoorlijk spannend maar dat moet ook een beetje gevierd worden. Aan tafel zit ook zijn voormalig begeleider Jan van Cruchten die kort geleden met pensioen is gegaan. Hij heeft Jo geholpen met het schrijven van zijn onlangs verschenen boek ‘Oost, West Maastricht Best’. Dat is ook de reden dat we bij hem op bezoek zijn. Een boek schrijven doe je natuurlijk ook niet elke dag.

Lees hier het interview met Jo Welie

Jolanda Dizy 25 jaar deelraad ouders Amby


“De medezeggenschap is enorm geprofessionaliseerd”

  Radar Jolanda Dizy 015 wl  

Al 25 jaar is Jolanda Dizy actief in de deelraad ouders van woonvorm Amby. “Best een lange periode”, realiseert ze zich. “Een tijd ook waarin de medezeggenschap ingrijpend veranderde. In de loop der jaren is de medezeggenschap enorm geprofessionaliseerd. We zijn nu sterk verankerd in de organisatie en denken mee over beleid en organisatie. Daar ben ik trots op.”

Lees hier verder

Nieuw ECD en verbeterd zorgproces


“ONS is echt ingericht vanuit de wensen en dromen cliënt”

  Zorgproces 4 stappen  

We gaan binnen Radar aan de slag met een nieuw Elektronisch Cliënt Dossier (ECD). Daar zijn we erg blij mee omdat het makkelijker werkt en medewerkers minder tijd kwijt zijn aan rapportages. Het nieuwe systeem heet ONS en wordt vanaf oktober tot eind december 2019 gefaseerd in elk cluster ingevoerd.

Lees hier meer over ONS en het verbeterde zorgproces
header-nieuws

Kort nieuws

Papegaai vrije tijd

Radar Vrije Tijd


In april en september trakteerde Aktie ’68 cliënten uit Maastricht/Heuvelland en Landgraaf/Kerkrade op een gratis dagtocht naar ZOO Veldhoven. Een mooie geste. Ruim tachtig cliënten hebben genoten van dit cadeautje. Er werd gewandeld door het park, de dieren werden gevoerd. Er werd met de papegaaien gepraat en er waren… frietjes met snack en fris. Allemaal gratis! Dank aan Aktie ’68.

De komende tijd staan er weer leuke activiteiten op de planning van Radar Vrije Tijd. In november het Sinterklaasfeest, in december de dagtocht naar Phantasialand, de altijd zo gezellige Kerstboottocht en een dagtocht naar Banneux.

Kijk voor alle activiteiten op onze website en facebookpagina
Wil je de flyers van dagtochten in je eigen mailbox ontvangen stuur dan een mail naar vrijetijd@radar.org

Klik hier om verder te lezen

Apps voor mensen met een beperking


Steeds meer mensen met een beperking gebruiken een tablet met apps.

Koninklijke Visio heeft een overzicht gemaakt van apps voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Met een aantal handige tips en uitleg over de verschillende apps.

Klik hier om verder te lezen
 
Glaashoes uit de kunst

Expositie 'Uit de kunst' galerie Ut Glaashoes


Vanaf 27 september 2019 tot en met 21 februari 2020 is in galerie Ut Glaashoes in Maastricht de expositie ‘Uit de kunst’ te zien met werk van de outsider-kunstenaars verbonden aan Ut Glaashoes.

Sinds 1996 is een groep markante kunstenaars met een beperking aan het werk in atelier Ut Glaashoes. Op deze groepsexpositie presenteren zij hun nieuw gemaakte kunstwerken. Op doek én op papier met acryl, inkt, aquarel, gemengde technieken, alsook driedimensionaal.

Een bezoek aan Ut Glaashoes is een kennismaking met de kunstenaars, hun gedachten, het creatieve proces en unieke outsider kunst.

Klik hier om verder te lezen
Cliëntenweb

Meer nieuws


Kijk voor actueel nieuws op het cliëntenweb!

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
14 januari 2020 ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org