editie editie
Herfst den Hoof
Relaties en verwijzers
radar logo onder

In deze 6de uitgave van Echo Online gaan we op bezoek bij floormanager Leon van de Makro waar een groep cliënten dagbesteding doet en getraind wordt in betaald werk. Op 7 oktober organiseerde Radar in ’t Westhoes een symposium over palliatieve zorg voor zo’n 150 vakgenoten. Bekijk de filmimpressie van deze dag. En we stelden onze drie nieuwe directeuren zes persoonlijke vragen. Veel leesplezier!

Samenwerking in beeld - Makro

  DSC 2263 1532 wl  

Sinds 11 jaar is een groep cliënten van Radar werkzaam bij de Makro in Nuth. Hier doen zij als dagbesteding verschillende werkzaamheden in de winkel, het magazijn en de kantine. Floormanager Leon Frazer vertelt hoe de samenwerking met Radar ervoor zorgt dat cliënten zich kunnen ontwikkelen op het gebied van werk. Door o.a. Werkfit; een traject voor cliënten die willen doorgroeien naar een betaalde baan.

Bekijk hier de film

Maak kennis met ons nieuwe directieteam

  Radar Directieteam 006 wl  

Deze zomer is een geheel nieuw directieteam bij Radar aangetreden: Elvira van Bergen, Jeroen Bossers en Peter Eck. Toch zijn ze niet allemaal onbekend: Elvira was voordat ze directeur bij STAND-BY werd, projectmanager bij Radar. Jeroen was hiervoor hoofd in cluster Kerkrade. Peter Eck is wel een nieuw gezicht, hij is afkomstig van Meander Zorggroep.

Echo Online stelde hen zes persoonlijke vragen.

Cliënttalent

Jo Welie schreef een boek over zijn leven


“Verhalenverteller en wereldreiziger”

  Image00007  

We zitten aan een grote eikenhouten tafel in zijn appartement in Meerssen. Jo Welie heeft die morgen al een wandeling naar de supermarkt gemaakt om te trakteren op slagroomtaart. Je wordt tenslotte niet elke dag geïnterviewd en dat vindt hij behoorlijk spannend maar dat moet ook een beetje gevierd worden. Aan tafel zit ook zijn voormalig begeleider Jan van Cruchten die kort geleden met pensioen is gegaan. Hij heeft Jo geholpen met het schrijven van zijn onlangs verschenen boek ‘Oost, West Maastricht Best’. Dat is ook de reden dat we bij hem op bezoek zijn. Een boek schrijven doe je natuurlijk niet elke dag.

Lees hier het interview met Jo Welie

Druk bezocht minisymposium Palliatieve Zorg

  Minisymposium palliatieve zorg  

Op 7 oktober organiseerden onze verpleegkundigen een minisymposium over palliatieve zorg. De ruim 150 gasten van Radar en collega-organisaties beleefden een mooie dag met veel informatie, waarbij ook hier en daar een traan werd weggepinkt

Kleine indruk krijgen? Bekijk dan hier de film
header-nieuws

Kort nieuws

In de media: Startklassen kleuters Parkstad


Op zaterdag 28 september stonden we in de krant! Dagblad de Limburger bracht een artikel over de startklassen, die wij samen met XONAR, Innovo en Movare verzorgen. Op negen scholen in Parkstad zijn er startklassen waarin kleuters die extra aandacht nodig hebben een soepele start kunnen maken op de basisschool. Onze gedragskundige Jenny Ramaekers werd hierover o.a. geïnterviewd.

Klik hier om verder te lezen
Wolk Radar Live vierkant

Lees actueel nieuws op Radar Live


Klik hier om verder te lezen
 
Glaashoes uit de kunst

Expositie 'Uit de kunst' galerie Ut Glaashoes


Tot en met 21 februari 2020 is in galerie Ut Glaashoes in Maastricht de expositie ‘Uit de kunst’ te zien met werk van de outsider-kunstenaars verbonden aan Ut Glaashoes.

Sinds 1996 is een groep markante kunstenaars met een beperking aan het werk in atelier Ut Glaashoes. Op deze groepsexpositie presenteren zij hun nieuw gemaakte kunstwerken. Op doek én op papier met acryl, inkt, aquarel, gemengde technieken, alsook driedimensionaal.

Een bezoek aan Ut Glaashoes is een kennismaking met de kunstenaars, hun gedachten, het creatieve proces en unieke outsider kunst.

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
15 januari 2020 ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org