editie editie
MOCKUS RAD085 willem2 10
Clienten, ouders en verwanten
radar logo onder

In deze 7de uitgave van Echo Online gaan we op bezoek bij de jonge ouders Jessica en Wennie die in het Trainingshuis Ouder & Kind wonen, vertellen Mascha en Samantha over hoe Mijn Eigen Plan het zelfvertrouwen bij cliënten vergroot. Is er aandacht voor de sticker ‘Ik begrijp uw brief niet’. Staan we stil bij de reorganisatie binnen Radar. En maken we kennis met Nico die prachtige tapijten knoopt. Veel leesplezier!

Cliënt in beeld

Jessica en Wennie

  Mockus Radar echo 7 8971  

Jessica en Wennie zijn op jonge leeftijd ouders geworden. Toen Jessica zwanger was van haar eerste kindje klopten zij voor hulp aan bij het Trainingshuis Ouder & Kind. Nu voelen zij zich een stuk zekerder en zetten het belang van hun twee kinderen voorop. En zijn ze niet bang om hulp te vragen als het nodig is.

Bekijk hier de film!

Vergroten zelfredzaamheid

Handige App 'Mijn Eigen Plan' brengt structuur in leven cliënt

  Mijn eigen plan interview 1985 wl  

Het zelfvertrouwen vergroten door middel van het stimuleren van de zelfredzaamheid en eigen regie. Dat is wat de makers van ‘Mijn Eigen Plan’ beloven. Het visuele hulpmiddel, dat mensen onder andere helpt structuur aan te brengen in hun dag, is aan een stille opmars bezig binnen de gehandicaptenzorg. En zo ook bij Radar.

Klik hier om verder te lezen

Cliënt talent

Nico Goessen knoopt met engelengeduld tapijten


“Draad voor draad”

  Nico Goessen 0213 wl  

Waar haal je engelengeduld vandaan? Als je op zoek bent naar het antwoord daarop, kun je het beste eens langsgaan bij de bijna 77 jarige Nico Goessen. Het staat buiten kijf dat hij over een grote portie geduld beschikt.

Klik hier om verder te lezen.

Een verbeterd zorgproces ondersteund door een nieuw ECD


“In alle opzichten een verbetering”

  Zorgproces 4 stappen  

Vanaf begin 2020 werken we binnen Radar met een nieuw ECD (Elektronisch Cliënt Dossier). Het nieuwe systeem heet ONS en is afgelopen najaar gefaseerd uitgerold binnen alle teams. Bij de overgang naar dit nieuwe systeem zijn eerst alle stappen van het zorgproces goed onder de loep genomen en verbeteringen doorgevoerd. Echo Online sprak met de twee projectleiders Catharina Walma (verbeterd zorgproces) en Harrie Ritterbeeks (nieuwe ECD) over hoe dit proces is verlopen en wat het heeft opgeleverd.

Klik hier om verder te lezen

Sticker 'Ik begrijp uw brief niet' gelanceerd

  CCR overhandigt sticker makkelijke taal aan bestuurder  

De Centrale Cliëntenraad overhandigde op maandag 18 november het allereerste exemplaar van de sticker 'Ik begrijp uw brief niet' aan bestuurder Monique Heffels. Hiermee vragen zij aandacht voor makkelijk taalgebruik.

Klik hier om verder te lezen

Radar reorganiseert

Dagelijkse zorg blijft zoveel mogelijk gelijk

  Reorganiseren  

Misschien heb je het al gehoord of gelezen: binnen Radar gaan we ons anders organiseren. De reden daarvoor is onze financiële positie. De afgelopen vier jaar hadden we een fors negatief bedrijfsresultaat. We konden dat opvangen uit onze reserves, maar dat kunnen we niet langer volhouden. De afgelopen jaren investeerden wij veel in nieuwe vormen van ondersteuning en samenwerking. Dat past uitstekend bij de maatschappelijke trend, waar wij echt in geloven. Onze cliënten, medewerkers en samenwerkingspartners waardeerden dit ook enorm. Helaas moeten we constateren dat het financieel niet verantwoord is om op deze manier door te gaan.

Klik hier om verder te lezen
header-nieuws

Kort nieuws

Vrije Tijd foto carnaval

Radar Vrije Tijd


We starten 2020 weer met een vol programma! De komende activiteiten van Radar Vrije Tijd staan uiteraard allemaal in het teken van Carnaval. Mooi om te melden dat de drie carnavalsactiviteiten gratis zijn. Deelnemers betalen alleen voor eten en drinken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar vrijetijd@radar.org

Kijk voor alle activiteiten op onze website en facebookpagina

Wil je de flyers van dagtochten in je eigen mailbox ontvangen, stuur dan een mail naar Monique Hollanders vrijetijd@radar.org

Klik hier om verder te lezen

Wet zorg en dwang


De Wet zorg en dwang (Wzd) is op 1 januari 2020 ingegaan. Deze wet geldt als je zorg krijgt die je niet wilt, maar die volgens jouw begeleiding toch nodig is. Gedwongen zorg mag niet zomaar gegeven worden. Daar is deze wet voor gemaakt. De wet regelt wanneer er wel en wanneer er geen gedwongen zorg gegeven mag worden.

Klik hier om verder te lezen
 

Hoe werkt orgaandonatie?


In de donorwet staat hoe het doneren van organen en weefsels in Nederland precies werkt. Heb jij er ook vragen over? Bekijk de animatiefilm van Steffie

Cliëntenweb

Meer nieuws


Klik voor actueel nieuws op het Cliëntenweb

Klik hier om verder te lezen
 
 
facebook instagram linkedin
 
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org