editie editie
Den Hoof 1
We praten je graag weer even bij!
radar logo onder

Daar zijn we weer met een nieuwe Echo Online! We hebben weer mooie verhalen van mensen en inkijkjes in ons werk voor je verzameld. Zo vertelt vrijwilligster Thresy waarom zij veel plezier beleeft aan haar inzet voor cliënten, en zijn cliënten van CYou supertrots op hun stage bij Geruba Chocolade.

Verder vroegen we onze relaties hoe zij ons zien, en delen we de resultaten met je. Ook lees je hoe een mentor eigenlijk een maatje XXL is, en vertelt onze gedragskundige Marjo hoe de zesjarige Stan zich anders ontwikkelt en hoe zij het gezin hierbij kon ondersteunen. Dat, en nog veel meer, lees je in deze Echo Online.

Veel leesplezier!

Stagecertificaat deelnemers CYou bij Geruba in de pocket!

Lesley: "Een prestatie waar ik trots op ben"

  Lesley Echo uitsnede2  

Wie droomt er niet van om stage te lopen bij een chocoladefabriek en tussendoor even te genieten van overheerlijke chocolade? Voor cliënten van onze dagbestedingslocatie CYou in Heerlen, waaronder Lesley, werd die droom werkelijkheid. De afgelopen twee feestmaanden heeft hij samen met zeventien cliënten stage gelopen bij chocoladebedrijf Geruba in Schinnen. Hier hebben ze werkervaring opgedaan met het sealen van verpakkingen, doosjes vouwen, stickeren en bonbons in doosjes doen.

Lees hier hoe Lesley zijn stage heeft ervaren

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet - Mensen maken Nederland

Maak kennis met vrijwilligster Thresy

  Thresy nov plaatjesmaker  

Het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 vraagt met het thema ‘Mensen maken Nederland’ een jaar lang extra aandacht voor de vrijwillige inzet voor een ander. Samen zetten we ons in om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen. In deze Echo Online vertelt Thresy waarom zij al meer dan twaalf jaar vrijwilligerswerk bij Radar doet en wat dit voor haar betekent.

Lees hier verder

Zorg aan Zet interviewde Monique Heffels

Hoe Limburgse zorg- en welzijnsorganisaties zich voorbereiden op de wereld van morgen.

  MH interview Zorgaan Zet  

Zorg aan Zet maakt een artikelreeks over het onderwerp: wat staat de sector zorg en welzijn in dit nieuwe jaar te wachten? Wat wordt de belangrijkste opdracht? In deze serie laten ze zien hoe zorg- en welzijnsorganisaties in Limburg zich voorbereiden op de wereld van morgen.

In het interview met bestuurder Monique Heffels vertelt ze onder andere waarom ze niet gelooft in concurrentie, maar in de kracht van samenwerking.

Benieuwd naar haar verhaal? Klik hier om het te lezen

Die ene cliënt: Stan ontwikkelt zich anders

Radar experts over wat ze voor die ene cliënt hebben kunnen betekenen

  Shutterstock 85128310  

Deze keer: gedragskundige Marjo Roumans over een gezin waar het kind zich anders ontwikkelt.

Voor ouders is een kind hun dierbaarste bezit. Het is dus goed voor te stellen dat er veel zorgen bestaan bij ouders wanneer ze merken dat hun kind zich anders ontwikkelt en dat de opvoeding niet gemakkelijk verloopt. Stan is een kind waar de ouders veel vragen over hebben: hij is 6 jaar wanneer het gezin zich aanmeldt voor behandeling in de thuissituatie.

Leer hier het verhaal over Stan en zijn ouders

Een mentor als maatje XXL


“Een bijzondere ontmoeting met Arthur en Annie, vlak voor Kerst.”

  Foto annie art radar jan 2021  

Meestal kunnen mensen wel een inschatting maken van de gevolgen van hun beslissingen. Wil je bijvoorbeeld geblinddoekt over een sloot springen, dan is de kans groot dat je natte voeten krijgt. We kunnen dat beredeneren omdat onze verstandelijke vermogens dat mogelijk maken. Dat is echter niet voor iedereen het geval. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijker om de gevolgen van hun beslissingen te overzien. In dat geval loop je kans dat je door je eigen beslissingen in moeilijkheden komt. Als er dan geen familielid meer is die je kan bijstaan, kun je een mentor aanstellen.

Zo ook Arthur Jansen van Stichting Mentorschap Limburg die mentor én maatje is van Annie Krotwaar. We ontmoeten hen vlak voor Kerst.

Lees verder

Resultaten stakeholdersonderzoek

Waardering voor samenwerking en toegevoegde waarde voor de samenleving

  Wordle stakehldersonderzoek  

In oktober hebben we een klein stakeholdersonderzoek uitgezet onder relaties. We vroegen een 80-tal externe relaties bij onder meer gemeenten, bedrijven en voorliggende voorzieningen een paar vragen over ons in te vullen. Hoe zien zij ons? Hoe waarderen zij ons? Wat geven ze ons mee?

Bekijk de resultaten

Cliëntvertrouwenspersonen Heleen, Suzan en Sonja


“Als je er samen met begeleiding niet uitkomt of iets wilt maar niet mag!”

  Cliëntvertrouwenspersonen Radar  

Vanaf 1 mei 2020 is Heleen Verbeek (links op foto) de cliëntenvertrouwenspersoon voor Radar. Bij Heleen kun je terecht met alle vragen, problemen en klachten die je hebt en waarbij je met begeleiding geen oplossing vindt of waar je liever niet met begeleiding over praat.

Vanaf februari 2020 zijn Suzan Cox (midden op foto) en Sonja Bos (rechts op foto) cliëntenvertrouwenspersoon bij vragen over en problemen met betrekking tot onvrijwillige zorg. Is er bijvoorbeeld iets wat je wilt maar niet mag? Of is er iets wat je moet maar niet wil? Dan heeft dat misschien te maken met onvrijwillige zorg.

Lees verder over de cliëntvertrouwenspersonen
header-nieuws

Kort nieuws

Harten Radar Vrije Tijd

Radar Vrije Tijd


Radar Vrije Tijd biedt passende vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking dat gericht is op maatschappelijke participatie en integratie. We organiseren allerlei leuke (club)activiteiten midden in de samenleving; van uitstapjes, dagtochten, disco's en concertbezoeken, tot sport- en spelactiviteiten.

Kijk eens op onze website wat we allemaal doen!

Op dit moment is Radar Vrije Tijd vanwege de Corona lockdown op slot tot 1 maart. De agenda op de website wordt bijgewerkt zodra we weer kunnen (her)starten. Voorlopig is de agenda dus nog leeg.

En wat heel leuk is… we organiseren een alternatieve carnavalsactiviteit!

Voor meer informatie: Monique Hollanders, coördinator Radar Vrije tijd, tel. 088-3505952 of via mail vrijetijd@radar.org

Corona Pagina Cliëntenweb

Coronapagina Cliëntenweb


Wist je dat het Cliëntenweb een aparte pagina heeft gemaakt over Corona? Hier vind je handige informatie, tips, filmpjes en weetjes over het coronavirus.

Klik hieronder om de speciale pagina te bezoeken.

Klik hier om verder te lezen
 
RAD2020 006 VOW WERVING clusterraden KAART 03

Gezocht: voorzitter centrale cliëntenraad ouders/verwanten


Radar vindt het belangrijk dat cliënten en hun ouders/verwanten kunnen meepraten, meedenken en meebeslissen over de zorg en algemene ontwikkelingen binnen Radar die voor hen van belang zijn. Bijvoorbeeld beleidsplannen, hygiëne, nieuwbouw, kwaliteitsbeleid, voeding en activiteiten.

Voor de Centrale Cliëntenraad (CCR) van ouders/verwanten zijn wij op zoek naar een voorzitter. Vind jij het interessant en belangrijk om de belangen van cliënten te behartigen en heb je enkele uren per maand beschikbaar?

Aarzel niet en neem via mail contact op met bestuurssecretaris Monique Lennertz: m.lennertz@radar.org

Je hoeft overigens niet per se een familiaire- of formele band te hebben met een van onze cliënten om lid te worden van onze CCR ouders/verwanten. Ook als je op andere wijze een band hebt met onze sector en de mensen die wij ondersteunen, ben je van harte welkom.

footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
29 april ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org