editie editie
Lekker smullen van boterham t Knoevelhöfke 120520 uitsnede
We praten je graag weer even bij!
radar logo onder

Door de coronacrisis heeft de achtste uitgave van Echo Online even op zich laten wachten. In deze editie leest u een blog van onze bestuurder Monique Heffels, over hoe we door deze onverwachte storm routines moesten doorbreken. Ook maken we kennis met dierenvriendin Vienna. En misschien heeft u het gezien: mei was onze maand van de lentekriebels. Consulent seksualiteit Riet Collaris vertelt hoe praten over seks problemen kan voorkomen. Verder is er in deze nieuwsbrief aandacht voor de startklas in Parkstad, en vertellen we u hoe het staat met onze reorganisatie. Veel leesplezier!

Routines verbreken

Blog bestuurder Monique Heffels

  Routines verbreken  

Corona. Een soort van onverwachte storm die er opeens was. Waar we op moesten reageren. En die er voor zorgde dat alle normale routines en afspraken in een ander licht kwamen te staan. Het lijkt er op dat we de eerste acute fase achter ons hebben. Dat geeft, naast de ruimte om vooruit te kijken en de versoepeling van maatregelen stap voor stap in te voeren, ook ruimte om even terug te kijken.

Lees haar hele blog

Cliënttalent: dierenvriendin Vienna


“De klik met Chanti was er meteen”

  Vienna met Chanti 1 uitsnede V2  

Een bericht op intranet eind januari waarin een oproep stond voor een tijdelijke oppas voor hondje Chanti van een cliënt in Heerlen, werd opgemerkt door begeleidster Jantien van woonvorm Fibrillendonk in Maastricht. Zij wist wel iemand voor wie dat echt iets zou zijn: bewoonster Vienna die gek is op dieren en drie dagen in de week als vrijwilligster bij de dierenarts in de buurt werkt. Ze besprak het met Vienna en zij vond het een goed idee.

Lees hier het hele verhaal

De startklas: extra steuntje in de rug

  Startklas uitsnede  

Sinds september 2019 is er op basisschool Meander in Brunssum een bijzondere nieuwe klas: de startklas. Speciaal voor kinderen die qua ontwikkeling nog niet helemaal toe zijn aan de reguliere groep 1, maar met tijdelijke extra hulp en zorg dat niveau misschien wél kunnen halen. In de startklas werkt de leerkracht samen met pedagogisch jeugdzorgprofessionals van Radar en XONAR.

Lees meer

"Praten over seks voorkomt juist problemen"

Consulent seksualiteit & voorlichting Riet Collaris

  Kaart Liefde  

Begin maart had Echo Online een gesprek met consulent Riet Collaris over seksuele voorlichting en de Maand van de Lentekriebels die Radar elk jaar in het voorjaar organiseert. Over verschillende thema’s rondom seksualiteit, zowel voor begeleiders als cliënten. Op het moment van verschijning van deze Echo Online ziet ons leven even heel anders uit vanwege de coronacrisis. Toch willen we u dit onderwerp niet onthouden omdat elke dag mensen verliefd op elkaar worden, al is het nu op gepaste afstand.

Lees meer

Infographic reorganisatie


“We zijn op de goede weg!”

  Infographic 3  

In de vorige Echo Online heeft u gelezen dat Radar moest reorganiseren waardoor ongeveer 65 voltijdbanen zijn geschrapt. Op 1 april is de eerste fase van deze reorganisatie afgerond, en hebben we afscheid genomen van collega’s. Gelukkig heeft een deel van hen inmiddels een nieuwe baan gevonden. We vinden dit erg fijn en wensen hen heel veel werkgeluk toe. Een aantal medewerkers wordt begeleid naar nieuw werk door een extern bureau.

Lees verder
header-nieuws

Kort nieuws

Alicia

Met hoofd en hart, zó wil jij werken!


Wie ons een beetje kent, weet dat we bij Radar best bescheiden zijn. Mensen ondersteunen bij hun dromen, wensen, talenten, daar doen we alle dagen ons best voor. Hén geven we graag een podium. Onszelf op de voorgrond zetten, dat doen we zelden. Maar nu even wel.

Want we zijn op zoek naar collega’s! Naar hartelijke, vernieuwende, ervaren of beginnende zorgprofessionals.

Daarom lanceren we onze speciale website www.zowiljijwerken.org. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!Klik hier om verder te lezen

L1 reportage over versoepeling bezoekregels


Op 17 juni was L1 op bezoek bij woonvorm Caberg in Maastricht waar zij met bewoonster Tiny spraken over hoe zij de lockdown heeft ervaren en hoe het is om haar dochter Wendy nu weer te kunnen ontvangen in haar eigen kamer.

Klik hier om verder te lezen
 
Boot Stiphout Radar vrije tijd

Vrijetijdsbesteding in de zomer!


‘Geen boottocht met een grote boot, maar met een kleiner bootje!’

Radar Vrije Tijd start vanaf 1 juli weer met een gedeelte van haar clubactiviteiten. De vriendenkringenclubleden krijgen in juli en augustus allemaal een kleinschalige activiteit aangeboden. Ook enkele sportactiviteiten gaan weer van start. Uiteraard zijn alle activiteiten RIVM-waardig.

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
14 oktober ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org