editie editie
Den Hoof Herfst3
We praten je graag weer even bij!
radar logo onder

In deze Echo Online bezoeken we Gerrit bij de Miljoenenlijn, spreken we Math die maatje is van Lars in activiteitencentrum Bemelergrubbe en vertelt het echtpaar Nancy en Niek hoe zij het vrijwilligerswerk tijdens de lockdown gemist heeft. Verder vertelt manager Marcel hoe kinderbehandelcentrum ’t Knoevelhöfke de wereld naar binnen haalt, deelt onze bestuurder Monique het kwaliteitsrapport 2019, geven we een kort inkijkje in drie nieuwe locaties van Radar en is er goed nieuws van het Cliëntenweb!

Veel lees- en kijkplezier!

Cliënt in beeld

Gerrit draait al jaren mee bij de Miljoenenlijn!

  3 F2 A3194  

Al meer dan 30 jaar is Gerrit actief als vrijwilliger bij de Miljoenenlijn (ZLSM). Vanaf de start in de jaren 80 heeft hij samen met andere vrijwilligers meegewerkt om dit prachtige stoomtreinmuseum te realiseren. En ze kunnen niet meer zonder hem. Nog steeds gaat hij elke zondag met veel plezier naar Simpelveld om in de stationsrestauratie mee te helpen.

Bekijk hier de film

Kinderbehandelcentrum ’t Knoevelhöfke


“We halen de wereld naar binnen”

  Radar Marcel Verhiel KNOEVELHOFKE 004  

Het is woensdagochtend en stil in Kinderbehandelcentrum (KBC) ‘t Knoevelhöfke in Landgraaf. “Op woensdag zijn er maar twee groepen in het gebouw”, verklaart Marcel Verhiel, manager Jeugd Parkstad, de rust. Daarmee raken we meteen aan het onderwerp van gesprek. Want Marcel – en hij niet alleen – droomt van een bruisend centrum op alle dagen van de week. “De plannen ervoor liggen klaar en we werken momenteel hard aan de uitvoering ervan.”

Lees verder

Blog bestuurder Monique Heffels


“Kwaliteit zit in alles wat we doen”

  Voorkant kwaliteitsrapport 2019 uitsnede  

Ieder jaar levert Radar, net als alle andere VG-organisaties in Nederland, een kwaliteitsrapport op. Rondom een aantal pijlers laten we dan zien hoe onze kwaliteit van zorg te interpreteren is. Maar kwaliteit is natuurlijk veel meer dan dat. Het is niet te vatten in een aantal pijlers, scores en een rapport. Kwaliteit zit in alles wat we doen: in de wijze waarop we de telefoon aannemen en iemand te woord staan, de gastvrijheid en het welkom dat we waarmaken, het telkens weer zoeken naar de juiste oplossing bij een specifieke vraag, de wijze waarop we onze administratie afhandelen, afspraken nakomen, de wijze waarop we onze professionaliteit en vakkennis weten aan te wenden. En ga zo maar door. Het zit in ons hele doen en laten.

Lees verder

Cliënttalent


“Als Math komt, gaat de zon schijnen”

  Radar AC BG Math 112  

Math Zeguers brengt graag vreugde in andermans leven. “Ik ben heel sociaal voelend”, vertelt hij. “Kleine dingen kunnen een groot verschil in iemands leven maken. “Daarom werk ik sinds twee jaar met veel plezier in activiteitencentrum Bemelergrubbe als maatje voor cliënten tijdens de activiteiten. Ik ben hier vrijdag- en woensdagochtend en ik leef er elke keer naar toe.”

Lees hier het verhaal van Math

Radar opent drie nieuwe voorzieningen

Wonen en dagbesteding

Deze zomer hebben we drie nieuwe voorzieningen geopend: het prachtige appartementencomplex Noorderheem in Brunssum dat in samenwerking met woningstichting Weller is gebouwd voor de bewoners van de verouderde woonvorm Bexhoes en twee nieuwe dagbestedingslocaties: CYou in Heerlen en Atlas in Kerkrade.

Neem hier een kort inkijkje

Nancy en Niek Strolenberg: Vrijwilligers in coronatijd


“Opeens kwam alles tot stilstand”

  Niek en Nancy 1 deze gebruiken  

Zo heb je een goed gevulde week met allerlei vrijwilligersactiviteiten en voor je ’t weet is de agenda zo goed als leeg. Dat overkwam Nancy en Niek Strolenberg, sinds enkele jaren actieve vrijwilligers bij onder andere Radar Vrije Tijd en de Heppie- en Vriendenclub. “Alles kwam tot stilstand en daarmee viel ook een stukje structuur weg”, vindt Nancy. “Gelukkig is een aantal activiteiten inmiddels weer gestart.”

Lees verder

Cliëntenweb: van vrijetijdsactiviteit naar dagbesteding!

  Cliëntenweb homepagina 2  

Vanaf juli is het Cliëntenweb een nieuw dagbestedingsproject, voorlopig twee dagen per week gevestigd in activiteitencentrum (AC) Belfort in Maastricht. Hier werken cliënten die al vanaf de start van het Cliëntenweb in 2015 betrokken zijn en dat eerst in hun vrije tijd deden. Nu, vijf jaar later, is het aangevuld met nieuwe taken, ideeën en ook cliënten. Het is een gezellige, gevarieerde groep mensen. Robert, Mariska, Erwin, Diana en Danny vertellen wat ze allemaal op de nieuwe dagbestedingsplek doen en hoe ze het vinden.

Lees hier hun ervaringen
header-nieuws

Kort nieuws

De Grote Sinterklaasfilm P Oster

Activiteiten Radar Vrije Tijd


Vanwege de nieuwe aangescherpte coronamaatregelen heeft Radar Vrije Tijd dit najaar een aangepast programma.

De thema’s Sinterklaas en Kerstmis worden niet overgeslagen nu het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Klimmen en onze bekende Kerstboottocht niet door kunnen gaan. Een tipje van de sluier… op zaterdagmiddag 28 november is een Sinterklaas activiteit waar plek is voor 80 mensen.

Wil je meer weten over ons aanbod? Neem gerust contact met ons op. Monique Hollanders, Coördinator Radar Vrije Tijd. Tel. 088 – 350 5952 of mail naar vrijetijd@radar.org

Klik hier om verder te lezen
Genomineerden

Cliëntenweb genomineerd voor Special Media Award


Het Cliëntenweb is genomineerd voor de Special Media Awards in de categorie beste video voor hun prachtige animatie 'Hoe maak je een appel?'. Op 10 november maakt de jury de winnaars bekend. We zijn supertrots op dit geweldige team!

Klik hier om verder te lezen
 
Roxanne Crals atelier Ut Glaashoes

Expositie kunstenares Roxanne Crals bij Marres


Van 5 september tot 15 november organiseert Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht, de eerste Limburg Biënnale. Marres volgt hierbij de traditie van de jaarlijkse Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen. Deze tentoonstelling brengt alle soorten kunstenaars, professionals, amateurs, hobbyisten bij elkaar in een feestelijke viering van de kunsten.

Kunstenares Roxanne Crals van atelier Ut Glaashoes is een van de uitgekozen kunstenaars met haar werk ‘Op het strand’. Ga dat zeker zien!

Klik hier om verder te lezen
Beeld coronavirus klein

Actuele info coronamaatregelen Radar


Vanaf 14 oktober heeft de overheid een gedeeltelijke lockdown afgekondigd voor heel Nederland. Deze maatregel geldt voor tenminste 4 weken en heeft ook gevolgen voor Radar.

Op onze website vind je actuele informatie hierover.

Klik hier om verder te lezen
footer-links
footer-rechtsboven
Benieuwd naar
de volgende Echo?
21 januari 2021 ontvang je
hem in je mailbox!
footer-rechts-beneden
facebook twitter linkedin
www.radar.org

Randwycksingel 35 | 6229 EG Maastricht
T 088 - 350 50 00 | communicatie@radar.org